Saç Ekimi ile İlgili En Çok Merak Edilenler
Saç ekimi, saç kaybı ve saç dökülmesi problemlerinin çözümünde kullanılan en etkili tedavi yöntemidir.
Saç kaybı yaşayan kişiler saç ekimi yaptırarak psikolojik ve estetik açıdan kendilerini daha iyi hissetmek isterler. Ancak saç ekimi yaptıracak kişiler bu işlem ile ilgili birçok konuyu da merak ederler. Saç ekimi işleminin temelde cerrahi bir operasyon oluşu, çoğu zaman kişileri ürkütse de gelişen teknoloji ile birlikte bu işlem oldukça basit bir hale gelmiştir. Saç ekimi konusunda en çok merak edilen soruların yanıtları için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Saç ekimi kimlere uygulanabilir? Kimlere uygulanamaz?
Genetik yatkınlık, hormonal bozukluklar, çevresel etkenler ve ilaç kullanımı gibi nedenlerden dolayı saç kaybı yaşayan herkes saç ekimi yaptırabilir. Saç ekimi işlemi hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. 24 yaşını geçmiş, genel sağlık durumu uygun olan ve nakledilecek yeterli grefti ve donör bölgesi olan herkes saç ekimi yaptırabilir. Saç ekimi aynı zamanda şakak ve tepe bölgesinde saç kaybı yaşayan kişilere de uygulanabilir. Yanık gibi nedenlerle de saç kaybı yaşamış kişiler saç ekimi yaptırabilmektedir.
Ancak bazı kişilere saç ekimi uygulanması mümkün değildir. Bu kişilerin başında öncelikle doğuştan saçı olmayanlar gelir. Doğuştan saçı olmayan kişilerde nakil için kullanılması gereken kök hücreler bulunamadığı için işlem gerçekleştirilemez. Ek olarak kalp hastalığı, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar yaşayan kişilere de saç ekimi uygulanamaz. Bu gibi hastalıklar ön muayenedeki kan tahlilleri ile belirlenir. Hemofili gibi kan pıhtılaşması sorunlarına sahip kişilere de saç ekimi işlemi yapılamaz. Hepatit C ve HIV gibi kan yolu ile bulaşan hastalıklara sahip kişilere de saç ekimi yapılamaz. Ancak Hepatit B hastaları doktor gözetiminde bu işlemi gerçekleştirebilirler.
Saç ekimi sonrası neler yaşanır?
Saç ekimi cerrahi bir operasyon kategorisinde yer aldığı için işlem sonrasında bir iyileşme süreci yaşanır. Bu süreç içerisinde belirli aşamalarda çeşitli durumlarla karşılaşılabilir. İyileşme süreci her kişide farklı şekilde seyredebilir ancak genellikle işlemden sonra 2-3 gün içerisinde normal yaşama geri dönülür. İlk on günlük süreçte güneş ışığı, sauna ve hamam gibi aşırı sıcak ortamlar ve terlemeye neden olacak spor ve cinsel ilişki gibi aktivitelerden kaçınılması önerilir. İlk bir aylık süreçte kabuklanma, kaşıntı ve şişlik gibi şikayetler görülebilir. 2-3 aylık dönemde şok dökülme evresi yaşanabilir ancak bu süreçte dökülen saçlar 3 ayın sonunda yeniden ve sağlıklı şekilde çıkmaya başlayacaktır. 4-6 aylık sürede ekilen saçlar uzamaya başlar. Saç ekimi işleminde iyileşme sürecinin tamamlanması 1 yılı bulur. Ancak bu sürenin tamamlanması ve iyileşmenin yaşanması için doktorunuzun süreç boyunca söylediği tüm direktiflere uymanız gerekir.
Saç ekimi için en uygun mevsim hangisidir?
Saç ekimi her mevsimde uygulanabilen bir işlemdir. Ancak işlemin gerçekleştirildiği mevsime göre işlem sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar mevsime göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yine bazı mevsimlerde kişinin saç dökülmesi artabilir. Bu nedenle de kişinin kendi yapısını gözlemleyerek buna uygun bir dönemde saç ekimi yaptırması önerilir. Uzmanların genel görüşüne göre saç ekimi için en uygun zamanlar serin ve soğuk havaların yaşandığı sonbahar ve kış mevsimleridir. Sonbahar ve kış mevsimlerinde terleme gibi durumlar daha az gerçekleştiği için, terleme sonucunda ter silme ve kafa derisini kaşıma gibi eylemlerin daha az gerçekleşmesi ile iyileşme süreci olumlu şekilde desteklenmiş olur.
Saç ekimi nerede yapılmalıdır?
Saç ekimi işlemi cerrahi bir operasyon olduğu için kesinlikle bir hastane ortamı ya da tıp merkezinde gerçekleştirilmelidir. Merkezin kesinlikle steril olması, işlemi gerçekleştiren kişinin alanında uzman olması da oldukça önemlidir. Aynı zamanda saç ekimi gerçekleştirilecek merkezde herhangi bir acil durumda müdahale için gerekli ekipmanın ve personelin de bulunması gerekir. Son olarak saç ekimi işlemi kesinlikle bir doktor gözetiminde gerçekleştirilmelidir.
Saç ekimi konusunda aklınıza takılan farklı sorular varsa ve nasıl bir teknikle saç ekimi yapacağınıza henüz karar veremediyseniz, saç ekimi konusunda 15 yılı aşkın tecrübesi ile hizmet veren Anatolia Hair Clinic‘i ziyaret edebilirsiniz. Anatolia Hair Clinic ile iletişime geçerek saç ekimi konusunda merak ettiğiniz tüm soruların cevabını alanında uzman kişilerden alabilirsiniz.
İlginizi Çekecek Makaleler
- Epilepsi hastalarında Ketojenik Diyet (Keto Diyeti)
- ONLİNE TERAPİ
- Kıvırcık Saç Bakımı
- Soğuk Lipoliz Nedir
- Vampir Yüz Germe Nedir / Vampire Facelift
- Vestibüler Test Nedir?