Saç maskesi, yüz maskesi gibidir . İster kuru, ister ısıdan zarar görmüş, kimyasal olarak boyanmış, kıvırcık veya hatta sadece eskimiş olsun, daha iyi ve daha güçlü olması için ihtiyaç duyduğu büyük yardımla saçınızı ıslatmak ve kaplamak için yoğun bir saç kremi gibidir.
Saç Maskesi Hakkında Tüm Bilgiler
Saç maskesi nedir?
Muhtemelen bir yüz maskesi duymuş veya belki denemişsinizdir. Nasıl yüz maskesi cildinizi besler ve nemlendirirse, saç maskesi de saçınızın durumunu ve sağlığını iyileştirmek için benzer şekilde çalışır.
Saç maskeleri ayrıca derin bakım tedavileri veya yoğun saç bakım ürünleri olarak da adlandırılabilir.
Onları anında yumuşatıcılardan farklı kılan şey, bileşenlerin genellikle daha konsantre olması ve maskenin saçınızda daha uzun süre kalmasıdır – 20 dakikadan birkaç saate kadar herhangi bir yerde.
Muz , bal ve hatta yumurta sarısı gibi mutfağınızda bulunan malzemelerden evde birçok türde saç maskesi yapılabilir . Veya kendiniz yapmakla uğraşmak istemiyorsanız, mağazadan satın alabileceğiniz birçok hazır saç maskesi türü vardır.
Bu yazıda saç maskelerinin faydalarına, nasıl kullanılacağına ve saç tipinize en uygun maske türlerine daha yakından bakacağız.
Saç maskesinin faydaları nelerdir?
Saç maskesi kullanmanın pek çok faydası vardır ve faydaları, içeriğine ve saç tipinize göre değişir. Genel olarak konuşursak, bir saç maskesi kullanmanın faydaları şunları içerir:
- daha parlak, daha yumuşak saçlar
- eklenen nem
- azaltılmış saç kırılması ve hasarı
- daha az bukle
- daha sağlıklı bir saç derisi
- daha güçlü saç
- daha az çevre ve ürün hasarı
Saç maskesinde hangi maddeler işe yarar?
Sizin için en iyi olabilecek bileşenler saç tipinize ve saçınızın ve saç derinizin durumuna bağlı olacaktır.
Mağazadan satın alınan bir maskede aramanız veya kendinizinkini yaparken denemeniz gereken en popüler bileşenlerden bazıları şunlardır:
- Muz. Kıvrımı azaltmak istiyorsanız, muzlar saç maskesine dahil etmek için iyi bir bileşendir. Muzdaki silika da saçınızı daha yumuşak ve parlak hale getirmeye yardımcı olabilir.2011 yılında yapılan bir araştırmada, muz ayrıca antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu kuruluk ve kepek azaltmaya yardımcı olabilir.
- Yumurtalar. A ve E vitaminleri, biotin ve folat dahil olmak üzere yumurta sarısındaki besinler saç büyümesini artırmaya yardımcı olabilirken, yumurta beyazındaki protein saçınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir.
- Avokado yağı. Avokado yağındaki folik asit, demir ve magnezyum gibi mineraller saç kütikülünü kapatmaya yardımcı olabilir. Bu, saçınızın hasara ve kırılmaya karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olabilir.
- Bal. Bal, nemlendirici olarak kabul edilir , bu da saçınızın daha fazla nemi çekmesine ve tutmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir. Aynı zamanda cilt hücrelerinin büyümesine teşvik edebilir, daha güçlü saç köklerinin teşvik edilmesine yardımcı olabilir.
- Hindistancevizi yağı. Düşük moleküler ağırlığı nedeniyle hindistancevizi yağı , derinlemesine bakım için saç miline nüfuz edebilir. Bu, kuruluğu ve kabarmayı azaltmaya yardımcı olabilir.2015’teyapılan bir araştırmada, Hindistan cevizi yağının saçta kullanıldığında protein kaybını azaltabileceğini de göstermiştir.
- Zeytin yağı. Yoğun nem mi istiyorsunuz? Zeytinyağı, vücut tarafından doğal olarak üretilen ancak yaşlandıkça azalan skualen içerir. Skualen nemli saç ve cilt için gereklidir.
- Aloe Vera. Saç derinizi sakinleştirmek ve yatıştırmak istiyorsanız , anti-inflamatuar özelliklere sahip aloe vera içeren bir saç maskesi düşünün . Ayrıca saçınızı güçlendirmeye ve beslemeye yardımcı olabilecek C, E ve B-12 vitaminleri, folik asit ve kolin içerir.
Saç maskesini şampuanlamadan önce mi sonra mı kullanıyorsunuz?
Saç maskesi nasıl uygulanır:
- Şampuanlamadan sonra her zaman maskeyi kullana bilirsiniz. Şampuan kullanmak önce saçtaki herhangi bir birikimi yok edecek ve maskenin tam olarak nüfuz etmesine ve ekstra ihtiyaç duyan bölgelere odaklanmasına izin verecektir.
- Ürünü iyice karıştırın.
- Yıkanmış ve havluyla nemi alınmış saça saç maskesi uygulanmalıdır . “maskeyi saçınıza parça parça eşit şekilde yayın. Ürünü köklerden uçlara kadar masaj yapın ve ardından parmaklarınızla saçlarınızı tarayın. Maskenin etkilerini optimize etmek için başınızı en az 10 dakika sıcak bir havluyla örtün
- Maskeyi saçın ortasından uçlarına kadar uygulayın.
Saç maskesi Doğal tarif fikirleri
sizler için hazırladığımız ” İşe yarayacak 7 saç maskesi Tarifi ” yazımızı okumak için tklayın
Kendi saç maskenizi yapmak oldukça kolaydır ve eğlenceli de olabilir. Daha önce bir saç maskesi denemediyseniz, saçınıza en uygun olanı bulana kadar birkaç farklı tarif ve malzeme denemek isteyebilirsiniz.
Saçınız yağlı veya gevşek değil de yumuşak ve nemli hissediyorsanız, bunun iyi bir uyum olduğunu bilirsiniz.
Başlamak için, basit ama etkili kendin yap saç maskesi tariflerinden birini denemek isteyebilirsiniz. Malzemelerin miktarını saçınızın uzunluğuna göre artırabilirsiniz.
Kıvırcık veya hasarlı saçlar için maske tarifi
sizler için hazırladığımız ” Kıvırcık Saç Bakımı ipuçları ” yazımızı okumak için tklayın
İçindekiler:
- 1 yemek kaşığı. organik ham bal
- 1 yemek kaşığı. organik hindistan cevizi yağı
Talimatlar:
- Bal ve hindistancevizi yağını bir tencerede birlikte ısıtın. Harmanlanana kadar karıştırın.
- Karışımı soğumaya bırakın, ardından saçınıza uygulayın.
- 40 dakika bekletin, ardından şampuanlayın ve normal şekilde bakım yapın.
Kuru saçlar veya kepekli saçlar için maske tarifi
İçindekiler:
- 1 olgun avokado
- 2 yemek kaşığı. aloe vera jeli
- 1 çay kaşığı. hindistan cevizi yağı
Talimatlar:
- 3 malzemeyi birlikte karıştırın, ardından ıslak veya kuru saça kökten uca uygulayın.
- 30 dakika bekletin, ardından ılık su ile durulayın.
İnce, inceltici saçlar için
İçindekiler:
- 2 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı. hindistancevizi yağı
Talimatlar:
- Yumurta aklarını ve yağı birlikte karışana kadar çırpın.
- Nemli saça kökten uca uygulayın ve 20 dakika bekletin.
- Soğuk suyla şampuanlayın. Bu özellikle yumurta içeren maskeler için önemlidir, çünkü sıcak su yumurtanın saçta pişmesine neden olabilir.
- %100 fayda veren Pirinç suyu ile yapılan saç maskesi hakkında bilgi almak için tıklayın
Hazır saç maskeleri
sizler için hazırladığımız ” Saç Uzmanlarına Göre En İyi Saç Maskeleri ” yazımızı okumak için tıklayın.
Kendiniz saç maskesi yapmak için zamanınız yoksa veya malzemeleri ölçmek ve karıştırmak istemiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda hazır seçenek var. Saç maskelerini güzellik malzemeleri satan mağazalardan, eczanelerden satın alabilirsiniz.
Hazır bir saç maskesi satın alırsanız, kimyasallar ve koruyucular içermeyen yağlar, tereyağı ve bitki özleri gibi doğal içerikler içeren ürünler arayın.
İlgili Makaleler
İşe Yarayacak 7 evde saç maskesi Tarifi
Saç Ekimi ile İlgili En Çok Merak Edilenler
Kıvırcık Saç Bakımı İçin 11 İpucu
Kıvırcık Saç Bakımı
Saç Ekimi Fiyatları
İlgili Sağlık Makaleleri
- Kilo Vermede Devrim: Egzersiz Yapmadan Yağ Yakmanın Yolu
- Sağlıklı Yaşamda Kuruyemişin Önemi
- Kıvırcık Saç Bakımı İçin 11 İpucu
- Wood’s Lamp Muayenesi
- Kıvırcık Saç Bakımı
- Saç Ekimi Fiyatları